Behandelingen

Welke behandeling heb ik nodig?

Zoals ik op de homepagina al schreef, is voor elke persoon en elke hulpvraag weer een ander behandelplan nodig. Meestal zal dit een combinatie van één van de onderstaande behandelingen zijn. Natuurlijk is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen ontspanningsmassages bij me te boeken, maar als je dit doet omdat je leven erg stressvol is, dan is het misschien beter om die stress ook eens aan te pakken met counseling, reiki en/of quantum touch. Kan je wat aan de stress zelf doen of kan je er beter mee om leren gaan? Zo kan je het leven langzamerhand weer zelf aan en heb je minder vaak een massage nodig. Coaching zal ik vooral adviseren als je een bepaald doel wilt realiseren en counseling bij emotionele gebeurtenissen.

In het intakegesprek bespreken we je voorgeschiedenis en vraagstelling. Hierna stellen we samen een behandelplan op. Soms kunnen we daar al gelijk in de eerste sessie mee starten, soms pas in de tweede. Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van je vraagstelling. Soms is één sessie al voldoende, meestal meerdere.  Als de behandeling langer dan vijf sessies duurt zullen we na elke vijf  sessies evalueren in hoeverre je je doel hebt bereikt. Als je (ook) voor massage komt, volgt na de anamnese ook een lichamelijk onderzoek (in ondergoed) en kan ik meestal gelijk een verkorte massage geven. Als je alleen reiki of quantum touch wilt kunnen we na de anamnese gelijk starten met de behandeling. Een dikke trui of jas is dan niet handig, maar verder kan dit gewoon door de kleding heen. Het kan zelfs door gips heen.

Mogelijke behandelingen bij Praktijk KrachtVoGeL:
Coaching
Counseling
Massage
Energetische therapie
Leefstijladvies
Overige coaching- en counseling technieken: Mindfulness en Neurolinguistisch Programmeren (NLP)
(klik op de naam voor een beschrijving)

Coaching (prestatiecode 24505)

Coaching hulpvragen zijn vooral gericht op persoonlijke en/of beroepsmatige ontwikkeling. Je kan hierbij denken aan belangrijke beslissingen op het gebied van studie, werk en re-integratie, maar ook aan financiële problemen, verslavingsproblematiek of leren omgaan met lichamelijke klachten en beperkingen en leefstijl. In de eerste sessie bespreken we je doel en je motivatie. Door tussendoelen te stellen, werken we langzamerhand naar je einddoel toe.
Terug naar boven

Counseling (prestatiecode 24506)

Counseling is een laagdrempelige vorm van (emotionele) hulpverlening. Counseling is bijvoorbeeld geschikt voor het leren omgaan met de stress rond een scheiding, (jeugd)trauma’s, burn-out, midlife crisis en overige emotionele problemen. Toevoeging van Quantum Allergy technieken kunnen het verwerkingsproces enorm versnellen.
Terug naar boven

Massage

Massagetherapie is geschikt voor iedereen met lichamelijke en/of geestelijke klachten zoals rugpijn, nek-/schouderpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, stress of burn-out of als je je door omstandigheden niet meer zo goed kunt ontspannen. Wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van massage zijn veelbelovend. Kijk bijvoorbeeld eens op https://www.alternatieva.com of op  www.sciencedaily.com. Een korte samenvatting van de conclusies van deze onderzoeken: Massage is niet alleen prettig en ontspannend, maar vermindert ook langdurig stresssymptomen, wat aantoonbaar is in het bloed: afname van het stresshormoon cortisol en toename van het hormoon oxytocine, dat een gevoel van veiligheid/geborgenheid geeft. Door een massage neemt tevens het aantal witte bloedlichaampjes in het bloed toe, wat weer goed is voor je immuunsysteem. Door zorgverzekeraars wordt massage therapie helaas vooral gezien als luxeproduct en wordt het (nog) niet vergoed. Om het toch voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te houden, houd ik de prijzen zo laag mogelijk (zie pagina praktische informatie).

Tijdens een massage ligt de cliënt op buik of rug op een massagetafel of zit op een massagestoel. Als de benodigde privacy ontbreekt of je vindt het (nog) niet prettig om aangeraakt te worden kan een massage ook door de kleding heen. Dit is echter wel minder effectief. Ik masseer alleen dat deel van je lichaam dat voor jou veilig voelt. Andere delen van het lichaam worden afgedekt met handdoeken en evt. fleece om afkoeling te voorkomen.

Voor en tijdens de behandelingen geef ik ook vaak houdings- en beweegadvies, ademhalingsoefeningen en voedingsadvies. Of je hier iets mee doet is natuurlijk je eigen keuze. Meestal begin en eindig ik een massage met wat reiki en/of Quantum Touch, tenzij je dit per se niet wilt.
Terug naar boven

Massage is niet toegestaan bij koorts, onwel zijn, te veel pijn, hart- en vaatziekten, ontstekingen, verse traumata en hematomen (blauwe plekken), veel of ontstoken spataderen, infecties en/of huidziekten. Wil je ondanks één van deze aandoeningen toch een massage, dan kan dit alleen op de niet-aangedane plekken of na schriftelijke toestemming van je huisarts of specialist. Ook het gebruik van bepaalde medicijnen kan een contra-indicatie zijn.

Zijn er na de intake nog veranderingen in je gezondheid, geef dat dan vóór een behandeling aan. Praktijk KrachtVoGeL is niet aansprakelijk voor schade en/of  letsel ten gevolge van het verzwijgen van medische informatie, van geestelijke of lichamelijke aandoeningen en het gebruik van medicatie.

De massages bij Praktijk KrachtVoGeL zijn puur bedoeld ter ondersteuning van het zelfherstellend vermogen van het lichaam (en geest). Erotisch getinte massages horen hier dus niet bij. Cliënten die hier wel op inspelen worden meteen verzocht de praktijk te verlaten en zijn niet meer welkom. Ook cliënten die tijdens de behandeling onder invloed van geestverruimende middelen zijn kan ik niet behandelen.
Terug naar boven

Ik hou me aan de gedragscode sportmassage van het NSG. Zo valt bijvoorbeeld alles wat we tijdens de massage-sessie bespreken onder mijn geheimhoudingsplicht en zal ik nooit delen met anderen, tenzij met schriftelijke toestemming.

voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie genoemd) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten.  Door druk te geven op zo’n punt gaat de energie in het corresponderende gebied weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Meestal sluit ik een massage af met wat voetreflextherapie.

Enkele opmerkingen van mijn massage klanten tot nu toe:
,,Jij weet altijd precies de pijnpunten te vinden.”
,,Jouw massage werkt echt.”
,,Het was weer een feestje.”
,,Ik ben weer zo goed als nieuw.”
Terug naar boven

Bij gebrek aan tijd, privacy of ruimte kan een handmassage ook een manier zijn om te ontspannen. Het enige wat hiervoor nodig is, is een tafel, massage olie en een handdoek. Een handmassage duurt tussen de 10 en 30 minuten voor beide handen samen. Handmassage is rustgevend, ontspannend voor je handen en een fijne manier om eventuele pijn in gewrichten van de hand, pols of onderarm te verminderen. Deze massage is ook ideaal voor mensen die veel met hun handen werken. Na de handmassage zul je een fijne tinteling voelen en zijn je handen heerlijk warm en ontspannen.

Energetische therapie (prestatiecode 24012): reiki en Quantum Touch


Energetische therapie versterkt het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Zodra de blokkades zijn opgeheven kan de energie weer beter stromen en verminderen lichamelijke en/of geestelijke klachten. Bij een energetische behandeling kan je je kleding aanhouden. Afhankelijk van het doel zal je hierbij staan, liggen of zitten. Quantum Touch 2 kan zelfs zonder aanraking.

Ik begin en eindig een massage vrijwel altijd met een beetje reiki en/of quantum touch, tenzij de cliënt dit niet wil. Daarnaast zijn de ‘volledige’ energetisch behandelingen geschikt voor zowel lichamelijke problemen als psychische problemen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt om over je problemen en gevoelens te praten of als je het moeilijk vindt de oefeningen die ik opgeef niet in je dagelijks leven in te passen, zal een energetische behandeling namelijk op het onderbewust niveau wel gaan werken.

Reiki is letterlijk vertaald ‘levensenergie’. Dit kan door middel van een soort van handoplegging, maar ook op afstand met behulp van een ‘brugteken’ en een foto. Iedereen kan in principe reiki geven, maar door onze manier van leven zijn we dit kwijt geraakt. Door zogenaamde inwijdingen worden de kanalen weer ‘open geblazen’ en daarna raakt de ingewijdene dit vermogen nooit meer kwijt. Ik heb reiki I en II inwijdingen gehad, waarmee ik zowel met als zonder aanraking reiki kan geven. Reiki III is voor als je anderen ook wilt kunnen inwijden. Deze workshop staat nog op mijn verlanglijstje.
Meer uitleg over reiki vind je op: www.alles-over-reiki.nl.
Terug naar boven

Quantum Touch/Quantum Allergy/Quantum Share zijn krachtige healingstechnieken voor allerlei kortdurende én chronische klachten. Het werkt op zowel emotioneel, lichamelijk en zelfs spiritueel niveau. Zo kunnen bijvoorbeeld bijwerkingen van medicijnen en vaccinaties ermee verminderd worden, terwijl het medicijn/vaccin zijn optimale werking behoudt. Quantum Allergy kan ook goed ingezet worden voor traumabehandeling, omdat je het trauma hierbij niet opnieuw hoeft te beleven en als je dat niet wilt, hoef je er tijdens de sessie helemaal niet over te praten. Als je zelf, bewust of onbewust, maar weet wat je wilt helen. Quantum touch is ontwikkeld door Richard Gordon, vooral bekend van “jouw handen genezen’’. Quantum allergy  en Quantum Share zijn ontwikkeld door de Nederlandse quantum touch docenten Linda Menkhorst en Yolande van Rosmalen (www.qtouch.nl).

Ons lichaam heeft een aangeboren zelf herstellend mechanisme. Ons lichaam weet precies hoe wij in elkaar zitten, hoe DNA eruit ziet, waar de botten en spieren behoren te zitten en hoe cellen vernieuwd moeten worden. Met quantum touch is het mogelijk dat wonderlijke zelf genezende proces te versnellen. Een klacht die meestal na zes weken vanzelf genezen is, kan met quantum touch bijvoorbeeld in drie weken, drie dagen of soms zelfs drie minuten genezen. Door middel van lichaamsbewustzijn, ademhaling, intentie en iconen of kleuren, verhoog ik voor en tijdens een quantum touch sessie mijn eigen trilling. Door het stellen van de simpele vraag ‘’Waar doet het pijn?”, blijft de cliënt de regie houden. De cliënt is in dit geval de echte healer. Soms is het voldoende om energie aan het aangedane gebied aan te bieden of met het weefsel te ‘praten’. Sommige lichamelijke klachten hebben een emotionele trigger die de klacht in stand houdt, terwijl de lichamelijke oorzaak allang verdwenen is. Dan gebruik ik Quantum allergy en Quantum Share (spier)testen om dit uit te zoeken en wordt dit vervolgens te resetten. Dit resetten gebeurt ook weer met behulp van ademhaling, intentie en lichaamsbewustzijn. Hierbij krijgt jouw lichaam een seintje om de verstoorde plekken weer op een optimale trilling te laten trillen. Soms is een heftige klacht al binnen een paar minuten veranderd of zelfs verdwenen. Soms zijn meerdere sessie nodig. Vertrouw het proces, ondanks eventueel tijdelijk ongemak. Het lichaam doet altijd wat het kan, wil en mag van binnenuit.

Negentig procent van de symptomen keren, na welke behandeling dan ook, steeds weer terug. Deze hardnekkige lichamelijke klachten blijken dan dezelfde trilling te hebben als een onverwerkte emotionele gebeurtenis uit dezelfde periode als waarin de klacht is ontstaan. Richard Gordon heeft voor deze tien procent restproblemen Self Created Health ontwikkeld: dit is een 7 stappenplan om te bepalen wat de emotionele oorzaken zijn van de pijnklachten en de verwerking en het vrijmaken van deze oorzaken. Een Self Created Health protocol neemt zo’n 2 á 3 sessies in beslag en je krijgt ook huiswerk mee.
Meer uitleg over Quantum Touch vind je op de website van de Quantum Touch Nederland.
Terug naar boven

Leefstijl advies

Wil je gezonder eten, bewegen, afvallen, een betere balans tussen rust en activiteit, stoppen met roken of een verslaving aanpakken? Ook dan ben je bij Praktijk KrachtVoGeL aan het goede adres. Ik help je te ontdekken wat je doelen en motivatie zijn, welk gedrag je daarvoor zou moeten veranderen en vervolgens bij het veranderen zelf. Mijn ervaring met duurlopen en interesse voor gezonde voeding heb ik aangevuld met opleidingen op het gebied van voeding. Zo kan ik je helpen een uitgebalanceerd voedings- en beweegpatroon aan te leren.

Afvallen is niet alleen een kwestie van op je eten letten. Soms zijn er emotionele problemen die je eetgedrag in stand houden of spijsverteringsproblemen. Dan is het zaak dit eerst aan te pakken. Dit kan met behulp van counselingesprekken, maar ook met behulp van quantum touch en quantum allergy technieken. Daarnaast kan ik met behulp van spiertesten uitzoeken welke voedingsmiddelen en supplementen wel en niet bij je passen. De theorie achter deze spiertesten is dat je lichaam weet wat goed voor jou is. Als je dat wil kan ik je ook wat simpele quantum touch technieken leren om je spijsvertering en emoties zelf te behandelen. Bij verslavingen kan ik als ondersteuning Quantum touch toepassen op de beloningsgebieden in de hersenen en het resetten van je ‘verslavingsproduct’ met Quantum Allergy maakt dat je dit makkelijker laat staan.

Ook op het gebied van leefstijladvies geldt weer: je moet je er zelf goed bij voelen, dus je bepaalt zelf wat je wel en niet verandert. Met wat begeleiding en energetische therapie gaat veranderen echter makkelijker dan wanneer je het alleen zou doen.
Terug naar boven

Overige coaching en counseling technieken: Mindfulness en Neurolinguistisch Programmeren (NLP)

Weet je dat je meer tijd over houdt als je maar één ding tegelijk doet en niet ondertussen met je gedachten al bij het volgende punt op je agenda bent? Met mindfulness oefeningen leer je meer in het hier en nu te blijven, waardoor stress vaak vanzelf afneemt.

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) gaat uit van de subjectieve ervaring, het gebruik van taal en al je zintuigen. Het gaat er in NLP dus om hoe jij de dingen ervaart, er betekenis aan geeft en ermee omgaat. Na een aantal vragen over de context waarin jouw probleem of uitdaging zich afspeelt, hoe je in het verleden met dergelijke problemen of uitdagingen omging, welke betekenis je eraan gegeven hebt, je gemoedstoestand op dit moment en je reactie op de situatie, gebruik ik diverse NLP-technieken om je betere manieren te leren om met de huidige situatie om te gaan en/of je doelen te bereiken
Terug naar boven